ASTM Corten Időjárásálló acél

ASTM Corten Időjárásálló acél

ASTM Corten A Bevezetés A Corten A lemez időjárásálló acél, amely jobban alkalmazható nehéz és teherhordó szerkezetekhez. A Corten A nagyolvasztályból készült tuskóöntvényekből készül, és melegen hengerelik folyamatos malomban kisebb vastagságban, és négy nagy malomban mások számára. . A...
Csevegj most

Termék részletek

ASTM Corten Időjárásálló acél

ASTM Corten Időjárásálló acél

A Cortern A paraméterei

Az ASTM acélkéreggel rendelkezik Acélminőség: ASTM Corten A
Szabvány: ASTM
Leírás:
Vastagság: 6-420 mm
Szélesség: 100-4200mm
Hossz: 100-4200mm


ASTM Corten A Bevezetés
A Corten A lemez időjárásálló acél, amely jobban alkalmazható nehéz és teherhordó szerkezetekhez. A Corten A nagyolvasztályból készült tuskóöntvényből készül, és folyamatos malomban melegen hengerelt kisebb vastagságban, és négy nagy malomban mások számára. A finom minőségű ausztenites minőségű acél tisztasága és speciális ötvözetek hozzáadása biztosítja ezen acéllemezek kiváló mechanikai tulajdonságait, akár magas hőmérsékleten, akár önpassziváló tulajdonságokkal, amikor a városi légkörben jelenlévő korróziós szereknek vannak kitéve. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy ez az acél hosszabb ideig korrodálódjon a korrózióval összehasonlítva a közönséges acéllel, még akkor is, ha nem festették.

Forró formázás: Általában 800–1050 ° C hőmérsékleti tartományban hajtják végre. Ha más hőmérsékleten szükséges, akkor a végén javasoljuk a normalizáló kezelést.
Lángvágás: Általában a szokásos módszerekkel hajtják végre. Általában nincs szükség előmelegítésre, de kerülni kell a 10 ° C alatti hőmérsékleten működő lemezeken történő munkát.
Rajz: Kiváló mechanikai tulajdonságai ellenére a Corten A mérsékelten húzható.
Hegesztés: A Corten A lemez könnyen hegeszthető az enyhe acéllemezre alkalmazott általános eljárásokkal (spot, TIG, MIG, MAG, elektróda stb.). Célszerű azonban elkerülni a melegedést a fűtött zónában, és ezért korlátozni a lineáris energia arányát a vastagsághoz. Figyelembe véve a kémiai összetételt, kijelenthető, hogy a Corten A acél nem rendelkezik hidegrepedéssel. Corten acélból készült hegesztett szerkezetek általában nem igényelnek hőhatás-csökkentő kezelést.
Referencia szabványok: Corten A következő szabványoknak megfelelő acéllemez: NFA35-502-E36W, ASTMA242 és A588, EN10155-Fe510A1K1 / DD2K1, SEW087.

ASTM Corten A kémiai összetétel

Fokozat C max SI Mn S Max Cr Ni Cu Nb Nb + V = Ti P
Corten A 0,12 0,25-0,75 0,20-0,50 0,07-0,15 0,50-1,25 0,65 0,25-0,55 0,25-0,55 - 0,07-0,15


Légköri korrózióállóság - A Corten A kémiai alkotórészét úgy tervezték, hogy nagy ellenállást biztosítson a légköri korróziónak, különösen a városi környezetben. Ezért az üzlet alapozása nélkül is használható; ebben az esetben vékony réteg stabil oxidokat képeznek, ezáltal megakadályozva a további korróziót a belső részben.

ASTM Corten A mechanikai tulajdonságok

Fokozat Megengedett hozampont
hányados
Folyáshatár
MPa (perc)
Szakítószilárdság
MPa
nyúlás
% (perc)
hajlít
Corten A - 345 485 20 1t

Corten A időjárási acélparaméterek

AJÁNLOTT RADII RENDELÉS, KÜLÖNLEGES KÖVETELMÉNYEK NÉLKÜL
Vastagság mm 2-3 4 5 6 7 8 10 12
Sugár mm 4 8 10 12 21 24 30 36


ASTM Corten A alkalmazás
A mechanikai tulajdonságok és a légköri korrózióállóság miatt ez az acél a legjobb termék mezőgazdasági kisteherautók és vasúti kocsik, hidak szerkezetének, vízcsövek, ventilátorok, kémények és kazánok gyártásához.
Az anyag a saját védő rétegét képezi, amikor atmoszférikus elemeknek van kitéve. Alapvetően a felső réteg korrodálódik, majd megvédi alatta lévő acélt. A természetes felület általában nem igényel semmilyen karbantartást, például festést, ami az anyagot rendkívül költséghatékony alternatívává teszi más szerkezeti acélokhoz.
Elsősorban tartályok, konténerek, hidak, vázszerkezetek, járművek stb. Gyártásához használják hegesztett, csavarozott stb. Kérésre

ASTM Corten A szolgáltatás
Ezek a lemezek különféle méretben és vastagságban vannak, készletenként vagy közvetlenül a malomból szállíthatók. Mint minden acélunkhoz, a tányérok malomteszt tanúsítvánnyal, sajtolással és teljesen nyomon követhetők. Rendelkezhetünk különféle tesztek elvégzésével az anyagon, ha azt meghatározzuk.


Hot Tags: astm corten időjárásálló acél, Kína, gyár, beszállítók, gyártók, ár, ömlesztve, raktáron, kémiai összetétel, forró eladás, ingyenes minta

Vizsgálat

You Might Also Like