ASTM Corten B Időjárásálló acél

ASTM Corten B Időjárásálló acél

ASTM Corten B Bevezetés A Corten B acéllemez egyfajta időjárásálló acél, amely jobban megfelel nehéz és teherhordó szerkezetekhez. A Corten B lemezt nagyolvasztályból készült tuskóöntvényekből állítják elő, és folyamatos malomban melegen hengerelik, kisebb vastagságban és négy nagy ...
Csevegj most

Termék részletek

ASTM Corten B Időjárásálló acél

ASTM Corten B Időjárásálló acél paraméterek
corten b acél Acélminőség: ASTM Corten B acéllemez
Szabvány: ASTM
Leírás:
Vastagság: 0,5-20 mm
Szélesség: 100-2000mm
Hossz: 100-2000mm


ASTM Corten B Bevezetés
A Corten B acéllemez egyfajta időjárásálló acél, amely jobban megfelel nehéz és teherhordó szerkezetekhez. A Corten B lemezt nagyolvasztályból készült tuskóöntvényből állítják elő, és folyamatos malomban melegen hengerelik kisebb vastagságban, és négy nagy malomban másoknak. A finom minőségű ausztenites minőségű acél tisztasága és a különleges ötvözetek hozzáadása révén ez az acéllemez kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, még magas hőmérsékleten is, és önpassziváló tulajdonságokkal rendelkezik, amikor a városi légkörben jelen lévő korrozív szerekkel érintkeznek. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy ez az acél hosszabb ideig korrodálódjon a korrózióval összehasonlítva a közönséges acéllel, még akkor is, ha nem festették.

Forró formázás: Meleg megmunkálásra lehet szükség, ha szükséges. További információkért forduljon az acél szállítójához.
Lángvágás: Általában a szokásos módszerekkel hajtják végre. Általában nincs szükség előmelegítésre, de kerülni kell a 10 ° C alatti hőmérsékleten működő lemezeken történő munkát.
Formázás: Ez az acél több ötvöző elemet tartalmaz, mint a sima szénacél, így valamivel nehezebb formálni.
Rajz: Kiváló mechanikai tulajdonságai ellenére a Corten B mérsékelten húzható.
Hegesztés: A Corten B lemezek könnyen hegeszthetők az enyhe acéllemezeknél alkalmazott általános eljárásokkal (spot, TIG, MIG, MAG, elektróda stb.). Célszerű azonban elkerülni a melegedést a fűtött zónában, és ezért korlátozni a lineáris energia arányát a vastagsághoz. A kémiai összetételt figyelembe véve megállapítható, hogy a Corten B acél nem alkalmas hidegrepedésre. A Corten B acélból készült hegesztett szerkezetek általában nem igényelnek hőfeszültség-csökkentő kezelést.
Referencia szabványok: A Corten B acéllemezek megfelelnek a következő szabványoknak: NFA35-502-E36W, ASTM A242 és A588, EN10155-Fe510A1K1 / DD2K1, SEW087.

ASTM Corten B kémiai összetétel

Minőség / anyag Elem Összetétel (Max-A, Min-I)
Corten B C A: 0,19
Mn 0,30-0,65
Si 0,80-0,25
P A: 0,035
S A: 0.030
al 0,020-0,06
V 0,02-0,10
Cu 0,25-0,40
Cr 0,40-0,65
Ni 0,40


ASTM Corten B mechanikai tulajdonságok

Grade / Material Szakítópróba KSI / MPa
Corten B Szakítószilárdság I: 485
Folyáshatár I: 345
nyúlás 19%
Ütésteszt (ha van)


ASTM Corten B alkalmazás
A mechanikai tulajdonságok és a légköri korrózióállóság miatt ez az acél a legjobb termék mezőgazdasági kisteherautók és vasúti kocsik, hidak szerkezetének, vízcsövek, ventilátorok, kémények és kazánok gyártásához.
Az anyag a saját védő rétegét képezi, amikor atmoszférikus elemeknek van kitéve. Alapvetően a felső réteg korrodálja és védi az alatta lévő acélt. A természetes felület általában nem igényel semmilyen karbantartást, például festést, ami az anyagot rendkívül költséghatékony alternatívává teszi más szerkezeti acélokhoz.
Elsősorban tartályok, konténerek, hidak, vázszerkezetek, járművek stb. Gyártásához használják hegesztett, csavarozott stb. Kérésre


Hot Tags: ASTM Corten B időjárásálló acél, Kína, gyár, szállítók, gyártók, ár, ömlesztve, raktáron, kémiai összetétel, forró eladás, ingyenes minta

Vizsgálat

Akár ez is tetszhet